Ålhult, hade jag bara pengarna så..

..hade jag köpt detta stället! Ett stort, underbart hus som står helt tomt! Mamma och jag råkade av en händelse hitta hit när vi körde vilse på jakt efter en loppis..Huset, herrgården, ägs idag av kommunen, men de verkar inte veta vad de ska göra med det, och jag har massa ideér! B&B, sommarstuga för många, kulturcentrum eller bara kort och gott, sommarparadis! Eller tänk vilka julfester man skulle kunna ha...
 
 
Vi hade vägarna förbi när vi åkte till Linköping för att kolla på en lägenhet..Då passade vi också på at stanna vid sommarstugan i Sandvik, Västervik, för att äta lunch. Jag är barnsligt förälskad i stället och det vara två år sedan jag var där senast, och nu kändes det verkligen som att komma hem!
 
 

Sol och bad om 2, snart dags att börja packa!


Vilken helg!

Denna helgen har varit så skön! Jag tog tag i mig själv och fick ner båda fötterna på jorden, och har nu inte en tanke på lägenhetsstress! Har blivit för mycket av den varan den senaste tiden...
 
Men nu i helgen har den varit som bortblåst. Jag började och avslutade fredagskvällen med att titta på "Days of our lives" en dok om världens bästa Queen! Gick på lördagsmorgonen till jobbet, sjungades på Queen. Åkte hem och åkte tillbaka till Nybro för Cruising. Lika mycket som jag gillar flygplan gillar jag gamla bilar, och Nybro Cruising är standens bästa händelse på året! Där är en stämmning, lukt och känsla man önskar man kunde spara på en burk! Det regnade, så kameran fick bo i bilen. Självklart kom solen fram tillslut, men kameran fick ligga där den låg..
 
 
Kvällen avslutades på en pub och sen en sen kväll hem till Ällebäck.
 
Idag har jag varit på återträff med gängen från Bosnienresan. Kan inte annat säga än att jag fortfarande älskar dem alla! Att jag saknar dem, och att längtar till nästa Bosnienresa! Efter hemkomst från träffen har jag skämt bort mig, ätit kvällsfikat i sängen och tittat klart på Queendokumentären. Det var och är fortfarande ett sånt fint band! Deras musik låter alltid otroligt bra i mina öron vad jag än är inne i för musikperiod för övrigt och det är nog den bästa komplimang jag kan ge deras musik!
 
 
Så nu sitter jag här i sängen å njuter av fågelkvittret som kommer genom den öppna dörren. Så mjuk, soligt och avslappande! Nu ska jag gå och göra mig en till kopp te!
 
 
 
 
 

Resan till BOSNIEN påsken 2013

Nu gör jag såhär, jag har så lite tid att det får bli resans guldkorn i bilder som ni får se här! Mer hinns inte med, men så är det ibland!
 
Koncentrationslägert Dachau
 
Massa bussresande i sol och påskafton i bussen
 
Vattentornet i Vukovar, i Kroatien, vårt första stopp relaterade till Kriget i Bosnien.
 
Det var blåsigt i Vukovar, men det var varmt och skönt! Elin var fotograf till denna blåsiga...
 
ÄNTLIGEN FRAMME i Sarajevo, en fantastisk stad!
 
Tunneln som byggdes och användes under belägrigen av Saravejo under kriget. 800 meter långt, 1 meter bred och 1,6 meter hög. Allt som transpoterades ut och in i staden gick genom denna tunneln under belägringen.
 
Halvdag i Sarajevo, underbar stad, vackra byggander, Bosnisk mat och bakelser, markander och härlig shopping. Liten egen upptäcksfärd. Ett hus i gåva från en skola, där besöket var mer än oplanerat. Solig hemväg till hotellet Saraj!
 
En väldigt tung dag i Srebrenica och Potocari, en av de tyngsta i mitt liv tror jag.
 
Sista kvällen i Sarajevo. Alkoholfri öl från lokala bryggeriet, turkiskt kaffe och en sista titt på utsikten.
 
Mot stadens Mostar, för att kolla på den gamla bron och se staden där blodiga stiridiheter mellan bosniaker och bosnienkroater ägde rum 1993.
  
Ett av de sista stoppen bli vackra Split i Kroatien. Från snö till palmer på en vecka!
 
Avslutar detta med en gruppbild på den underbara gruppen jag åkte med, 600 mil, sju länder på 11 dagar tillsammans, och de kommer nog förbli vänner till mig för livet!
 
 
 

Blev med ny tavla och bytte look

Nu är det äntligen helg och solen strålar ut! Ska snart ut och sätta mig i solen å läsa Antikvärlden..smaskigt! Jag hade en himla bra torsdagskväll denna veckan. Jag spenderade eftermiddagen och kvällen med Fia och Willy. Vi åt sushi och hembakade bullar. Fia, som är skitbra på sånt, färgade mitt hår. Sen när Willy hade somnat drack vi vin hon klippte en ny frisyr på mig, och jag belv så jäkla nöjd ska ni veta! Kort, mörkt och lite 50-tals inspirerat!
 
Hon lyckades dessutom övertala mig att låta mig bli sminkad, och det var ju en upplevelse eftersom jag aldrig gör det annars. Kände knappt igen mig i spegeln, men tjejen som glodde tillbaka på mig i den såg himla snygg ut iallafall!
 
 
Älskar den lilla locken på kinden, den kommer få hänga med ett tag den!
 
Som grädde på mosest fick jag en fantastisk tavla av Fia, en uggla med mig och min personlighet som inspiration. Så himla fin!
 
Den åker upp på hedersplats i nya lägenheten, när jag nu får den! Jag ska faktist åka och titta på en lägenhet imon, spännade! Nu solen, senare ikväll blir det grillpermiär hos Diana!

Får nog söka för mitt pusselsamlande..

Trots att timmarna knappt räcker till med allt lägenhetssökande, jobb och Bosnienföreläsningsskrivande hann jag på min lediga onsdag åka med mamma till stadsmissionen en sväng, å självklart hittade jag nått...
 
 
Jag är ett fan av flygplan, svensktillverkade sådana, det innebär SAAB, så denna passade ju mig perfekt! Kungliga Kalmars flygflottilj, flygplan (draken?) och slottet, himla fint! Sen blev det tre pussel..kunde inte låta bli det med Golden Gatebron, ska ju liksom dit snart. Tre veckor!! Börjar faktist bli lite nervös..
 
Sen en burk till samlingen, och en sommrig bricka. För nu är ju våren, och snart sommaren äntligen här! Jag hade ballerina utan strumpor på mig till loppisen idag, det var premiär iår!

Hemma igen, hade jag fått välja hade jag fortfarande varit där!

Denna resa är en av det bästa mest vettiga saker jag har gjort i mitt liv! Jag har varit med om saker och lärt mig saker jag aldrig kommer glömma. Resan har varit fylld av intryck! Glädje & sorg. Dagarna har varit lärorika, tunga, hemska, roliga och underbara! Jag ska försöka hinna med att lägga upp bilder, men det är mycket jobb nu och så håller jag på å skriver en föreläsning om Bosnienkriget som jag ska hålla på min gamla högstadieskola, så fullt upp...men bilder kommer!
 
Bjuder på ett litet smakprov, med utsikten över min nya kärlek, Sarajevo! Älskade den standen och ville så himla ogärna lämna den, men jag lovar Sarajevo, vi ses snart igen!!
 
 
Puss på Sarajevo!
 
 
Delar av det fina resesällskapet! Erna, Elin, Jag, Gustaf och Pontus!
 
 
"Funderar du på att INTE åka hit, TÄNK efter igen" typ..

RSS 2.0