Hawaii Pearl Harbor

Vi bokade in oss på en dagstur till Pearl Harbor. Innan vi åkte dit fick vi och guidad tur i Honolulu oxkså. Där vi bland annat fick se USA ända kungliga slott  en gravplats där soldater både från andra världskriget och vietnamkriget ligger begravda.
 
Memorial över USS Arizona är huvudatracktionen. Man har byggt ett minnesmonument över fartyget som ligger på havsbotten. Än idag läcker skeppet olja, och dessa droppar kallas för "dom svarta tårarna". Oljan i vattnet bildar regnbågsmöster på ytan.
 
De soldater som överlevde attacken mot skeppet kan när de har dött välja att bli begravad med sina kamrater på skeppet.
 
 
 
 

Hawaii Sunset Cruse

Sofias snälla värdföräldrar bjöd oss på ett tur i solnedgången, på en båt, med bar..gratis drinkar till alla över 21..skit..Men vi hade en himla mysig kväll! Surfarna var helt klart häftigast att titta på!
 

Hawaii Blommor och korallrev

 
En dag åkte vi och snorklade i en stor vik med korallrev! Vi köpte en undervattenskamera och försökte fånga alla fina fiskar på bild, inräknat oss själva. Det fanns jättesköldpaddor i viken också, som vi nästa simmade in i. Lite läskigt, men väldigt häftigt! Fick bli mobilkameran, ville inte utsätta den andra för all sand..
 
Turistigt som fasen, men jag behövde nått som skydd mot solen, så varför inte!
 
 
 

Hawaii Hotell och Waikiki Beach

Efter att ha överlevt flygresan och att inte gå under av tidsomställningen så hamnade Sofia och jag äntligen på Hawaii. Det var himla fint att äntligen träffas igen, och att vi var tillsammans på Hawaii kändes bara overkliget!
 
Vårt hotell och utsikten från balkongen. Havsutsikt!
 
Morgonen började ofta med detta..
 
och sen ofta med att vi hoppade på Pink Line Trolley.
 
Och hoppade av här, på Waikiki Beach!
 
Där detta var allt som behövdes!
 
På fredagenskvällen åkte vi fredagsfina ner tillbaka till Waikiki igen
 
för att kolla på fyrverkerierna som Hilton hotell hade varje fredag.
 
 
 
 

Hawaii och SF, nu kommer jag!

Precis nu när detta inlägg publiceras så står det på min biljett att flyget ska lyfta, så jag hoppas att allt går som det ska och att jag sitter där nu med massa fjärilar i magen!
 
De senaste dagarna har bestått av att packa, peppskypa med Sofia. Träffa några av mina fina nära och kära och att vara nervös och därför inte kunna sova på nätterna. Men nu är jag alltså påväg och jag önskar alla en skön maj. När jag och Sofia (!!) kommer hem igen är den ju nästan slut och sommaren börjar på allvar! Livet är för himla härligt just nu!
 
 
Min kusin Emily tog bilden när vi var hos farmor och farfar och bara njöt av den underbara våren genom att blåsa såpbubblor!
 
Massa Kärlek till er <3
 

Bättre än en blomma

Nu är äntligen Bosnienefterarbetet avslutat, men tre föreläsningen på min gamla gymnasieskola. De gick bra, sämre, bäst och jag är riktigt nöjd! Min gamla lärare, vars elever jag fick låna, vet att jag gillar retro. Så istället för att köpa en blomma fick jag en Don Pedro. Det vill säha föregångaren till en kaffebryggare! Haha, lustigaste prylen jag stött på!
 
 
Tydligen så fungerar den så att man häller på kaffe i glasbubblan, häller vatten i den kannan och sätter det hela på spisen. När vattnet kokar drar vattnets upp i bubblan och sedan ner igen! Jag ska ge en rapport när jag har testat den!
 
 Hittade denna, kan kanske göra min förklaring lite tydligare (länk)
 
 
 

RSS 2.0