En fredag i bilder

Här kommer ett stycke veckoslut i bilder! En helt vanlig fredag i mitt liv, inget speciellt hände men tänkte det kunde vara kul endå!
 
Fredagen började med frukost! Te, knäcke med sista räkosten och smoothie med banan och kiwi!  
 
Sedan var det dags att kicka igång dagen på riktigt, började med att brygga kaffe..

Och sedan var det bara att sätta igång med dagens plugg. Just nu håller jag på att skriva mitt uppsats-PM och fredagen ägnades åt att läsa in sig på forskningsläget....

 
...speciellt denna spännande avhandling ägnade jag mig åt!
 
Bästa med att plugga hemma, pyjamas hela dagen!

Sen pausade jag lite på tittade på mina fina tulpaner
 
Fyllde på energin med kaffe och hasselnötter, så gott! Pausade å kollade instagram...
 
Efter lite mer plugg va det dags för lunch, det blev en snabb pasta med tomatsås med oliver, parmesan och en rå äggula. Är inne i en period då jag äter ägg till typ allt!
 
Efter maten vattnade jag blommorna

 
Sedan var det dags att klä på sig och gå på ett fikamöte. På kulturvetenskapsprogrammet har man ordnat ett projekt där vi har en mentor i kulturbranschen i Östergötland. Min mentor Eva är kulturstrateg på kommunen i Motala. Hon är helt fantastiskt, så givande och peppande att sitta och prata med henne! Det blev kulturvetarsvart, å stora örhängen!
 
Efter gick jag en sväng till stadsbibblan och kollade lite källor till uppsatsen, typ 3e gången jag är där denna vecka, så jag börjar verkligen känna mig hemma där, haha! Kom hem med dessa, kunde inte låta bli å låna Per Åhlin-boken! Älskar ju honom!!
 
Jag hamnade även en sväng på bokrean, köpte BARA en bok! Har nämligen inte denna...

Jag hade sådana vårkänslor, och efter som det va fredag dessutom gick jag förbi ett bageri och köpte mig en Hagabulle som jag traskade hem med i en liten påse. Det blev en väldigt lyxig fredagsfika!
 
Sen pluggade jag lite till! Så blev det dags för middag, jag hade bestämt att jag skulle göra panerad kyckling och stuvad spenat, så det var bara å sätta igång!
 
Blev riktigt bra!

Pluggade sedan en liten stund till men sen packade jag ihop allt och tog helg! B-uppsatsbokhögen kallas det!
 
Avslutade dagen med att gals vin, tända ljus och film!
 
 
Hoppas vi fick en fin fredag ni också!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Morfar 1 år


Idag är det ett år sedan som morfar tid sina sista andetag. Vi va alla här, inte just när det hände men vi hann alla komma och säga vårt hejdå. Att vaka och följa honom till slutet det va det bästa vi kunde göra, han visste att vi va där för att han skulle dö, han var redo och var nog nöjd över att ha oss där.
 
Dom dagarna vi vakade var som att leva i en bubbla, världen stannade till, allt blev overklighet men i bubblan fanns vi för varandra. Tiden i bubblan gav ett bevis för att vi tillsammans är starka, det va så fint att upptäcka det!
 
Här är det minnestal jag höll på minnestunden vi hade några veckor senare:
 
Äldsta minerna av dig är Sandvik. Klipporna, med dig i solen skrynklig och brun skrubbandes med en sten på hälarna.
Att gå hem i badrock från morfars brygga å öppna alla dörrarna
Träskor och slita raggsockar till en urblekt t-tröja å blå kortbyxor med resår. Frukostmackan på morgonen som små konstverk, och ljudet av när du klipper gräslöken för att toppa allt sammas med.
Vinboxen som alltid va ditt ansvar, hur du långsamt torkar runt öppningen till ölburken, långsamt snurrar på den å suckar belåtet.
Svampskogen och blåbärsbuskarna.
Det är barndomens  morfar, snäll, trygg men lite läskig och väldigt respektingivande.
Av dig fick jag lära mig, att spara det är något fint det!

Samma bild av dig hade jag länge, även fast vi inte va små längre å att du inte gick med oss å badade på samma sätt, så fanns du där på samma sätt. Trygg men lite läskig å fortfarande respektingivande.

När jag flyttade till Linköping fick jag lära känna en ny del av dig, morfar, du hade samma trygghet samma snällhet men du va inte lika läskig längre. Och fortfarande hade du respekt med dig men vi möttes på samma nivå, som vuxna människor.  Och  de va fortfarande lika viktigt att spara, du ville tipsa mig om alla sätt att spara i livet som student, och du frågade hur det gick i skolan och jag kände att du verkligen brydde dig om mitt liv. Jag förstod dig på ett djupare plan och jag kunde till och med hjälpa dig med saker ibland.

Jag är så väldigt tacksam att det blev så att jag flyttade hit och fick lära denna helt nya sidan av dig!

Jag kommer aldrig glömma dig, bilden av dig på klipporna i Sandvik och att man med små bäckar små kan komma till Kina!

Tack morfar! Håll en plats åt mig där vid klipporna tills vi möts där igen!
 

Glöm inte att hålla platsen vid klipporna morfar <3

VSR 2015

Denna helgen är det VSR-helg! Det är för er som inte vet en 3 dagar lång fest med kravall, tävling i pulkabacken och eftersläp! Mycket roligt och idag var vi och hejade på vårt bästa och snyggaste festeri (nästa alla med plus Daniel) som hade ett lag!
 
Så såhär kan det se ut en hel vanlig lördag på LiU!
 
Här har vi banan/backen
 

 
Och han som snackade skit å sa klara färdiga gå
 

Sedan hade vi massa kreativa lag
 
 
Här kommer sKVaLp ned för backen!!
 
 
...och här är när de överlevde! Snabba och kanske snabbast var de!
 
 
Så bra så de blev intervjuade av Corren!
 
 
För de andra lagen gick det mer eller mindre bra! Nedför iaf!
 
 
Det var dessutom en väldigt snygg publik!
 
 hejhej!
 

RSS 2.0