Semester i det LillaLandet

Förra helgen kände jag att det behövdes en reterett till kurorten Ällebäck. Alltså, jag kände att jag ville åka hem till mamma, pappa och katten. Just den helgen va det bara pappa och Anakin hemma men vi fick det himla trevligt. Besöksdag i pumpindustrin, mer coolt än det låter, träningspass och testcykling! Men framfröallt kattgod och en andningspaus från allt i trevligt sällskap! Välbehövligt!
 
Gick runt och fotade guldkornen som jag tycker finns hemma hos mamma å pappa! Vi börjar inomhus!
 
Mina två favoritrum är vardagsrummet..
Smide av en vän till familjen, Lars Larsson. Han gör helt fantastiskt fina saker!!
 
Ett annat guldkorn är ju ANAKIN
Som delade en 90säng med mig och skulle sova på armen, myspyskissen!
 
Nästa favorit är biblioteket! Min mamma e boktokig, å jag e övertygad om att det går i släkten. Här hemma måste det nämligen införskaffas en ny bokhylla, för det e fullt!
Vill då tillägga att hela väggen mitt emot soffan är en enda stor bokhylla!
 
Sen gick jag ut å letade vårtecken, hejhej huset!
Nog är det allt vår nu!
 
Hejhej kissen och hejdå från Ällebäck!
 
 
 

Kårval

Nä men vad är detta? StuFFs kårval 2015..
 
Ja det ser ju väldigt viktigt ut (för det är det!!). Att ta chansen och få vara med och bestämma är ju fantastiskt!
 
Jaha, Samvetet, låter ju mest vettigt...
 
Nä nämen va?! Där är ju jag! För så är det, jag ställer upp som kandidat för StuFFs fullmäktig på samhällsvetarlistan. Detta är en jäkla fin plan B om jag inte få jobbet på StuFF (om vi får så många mandat vill säga). Jag va på anställningsintervju för jobbet på StuFF förra veckan, så nu ligger det i ödets händer hur detta kommer att sluta! Heja känner jag helt spontant!
 

Jordskott

Källa
 
Denna bilden av John Bauer speglar väldigt väl den stämning som finns i SVTs nya serie Jordskott. Fantastiskt bra serie och jag längtar till varje måndag för ett nytt avsnitt, å imon är det äntligen måndag! En av de två vackra Violflickorna hintade om att jag talat väl om serien så jag tänker att det kan vara på sin plats att göra en recension även här.
 
Serien är en hyllning till den svenska naturen, mystiken och mytologin och så spännande och lagom läskig att jag sitter med lätt gåshud hela timmen ut! Serien är en deckare som blandar in den svenska sagan i modern tid! En flicka har försvunnit och återfinns efter över 10 år, en pojke har precis försvunnit och flickan som kommit tillbaka beter sig inte "mänskligt". Det är den kvinnliga polisens, hon som har huvudrollen, dotter som är flickan som försvann och nu kommit tillbaka. Allt är mystiskt och som höljt i älvdans, ni vet den vita dimman som dansar på öppna platser i skogen. För att avslöja lite för mycket får vi inte bara möta människor, utan även sagans väsen, som på riktigt finns och lever mitt ibland oss. Det sägs att teamet bakom serien är inspirerade av Twin Peaks, och jag då som sett endel av serien, kan säga att det märks! Jag tycker att skådespelarna gör ett väldigt bra jobb dessutom! Helt fantatsikt helt enkelt och något ni verkligen borde ge en chans och titta på! Om inte annat kan man se den för att den ger ett otroligt vackert naturporträtt av den svenska skogen och älven.
 
källa
 
Avsnitten hittar du på SVT Play och börjar du nu hinner du se alla avsnitt innan de nya går på tv imon klockan 21.00! Kom igen!
 
 
 
 
 

Egypten, koppfynd och vägval i livet, min lördag

Min lördag började med att jag transporterade mig med buss tillsammans med Ellen mot Campus, på vägen mötte vi upp Anna! Vi skulle nämligen till Suntrip 2015 sandbyggartävling! Ytterligare en typisk studentgrej, klä ut sig, dricka öl och tävla i en gigantisk sandlåda! Temat i år var Egypten, och här ser ni den ursnygga domarraden!
 
 
Sen blev det en snabbis på Myrorna! FYNDADE dessa, som jag redan har två av! Jag blev så glad för jag har verkligen velat ha fler!
 
 
Nu är det återigen fullt i skåpet, det kommer vara en stor sorg den dagen jag verkligen inte kan stuva om och klämma in någon kopp till!
 
 
Sen sökte jag ett jobb. En tjänst på min studentkår StuFF. Vilket innebär att om jag får det kommer jag ta ett sabbatsår, jobba heltid och lära mig sjukt mycket nya saker. Väldigt spännande och väldigt läskigt, och det är just därför jag vill och ska göra det! Håll tummarna för mig!
 
 
 

HEJA PAPPA Vasaloppet 2015


Då va det alltså dags igen, tidig morgon och halva dagen i soffan framför VASALOPPET! Det är en tradition helt enkelt och det finns något meditativt att se på den stora massan människor som sniglar sig fram i spåren. Pappa åker som vanligt vilket gör det extra viktigt att följa det! Jag kan rapportera att efter 1h å 36 minuter av loppet är han nog snart framme i Mångsbodarna. Heja pappa Heja pappa Heja pappa! Eliten har precis passerat Risberg och det är ju trevligt att höra alla välbekanta namn rabblas upp av kommentatorerna som också är välbekanta röster!
 
Nu har jag precis tryckt i mig denna bastanta Vasaloppsfrukost, så nu ska jag fortsätta förmiddagen med matkoma och Vasaloppsmeditation!
 
 

 
 
 

En bättre fredagskväll

 
Våfflor och Matilda! Det är en bättre fredagskväll det!
 

RSS 2.0