En ovanligt trevlig dag i Tvärskog

Nu i söndags åkte jag på bilutflykt till Julia och hennes mysiga hus i Tvärskog. Eftersom resten av familjen var på skidsemester utan stackars Julia som har ett elakt korsband så ville jag vara snäll och hälsa på henne och ge henne lite sällskap. Ett mycket bra beslut för himlans trevligt hade vi det!
 
Vi pratade om livet, dess baksidor och framsidor och till och med undersidor, och så förhandlade vi lite framtid när vi ändå va igång. Allt detta i värmen från en öppen brasa och mystämmningen i ett fint kök. Vi gjorde en väldigt god räkpasta och så hade Julia förberett för hemmagjorda semlor till eftermiddags kaffet/teet, löst vispad grädde och grovhackad madel, precis som det ska vara när det är som bäst!
 
Finfina Julia i full gång med semlorna.
 
 
Mycket gott! Och här kommer receptet på Julias Mexipasta med räkor
 
Handskalade räckor, så mycket så du tycker det räcker
Avocado, mogen så klart
Tomat
Grädde
Lök
Vitlök
Rivet lime och limejuice
Sambal Oelek
Grönsaks eller fiskbuljong
 
Vi fräste lök, vitlök och sambal tsm i en stekpanna. Hällde över grädden och lät det koka ihop tsm med buljongen. När pastan var nästan klar rörde vi ner hackad avocado, lime, tomat och räkor i stekpannan. Vi smakade av med salt och peppar. Den färdiga pastan blandade vi sedan ner i stekpannan, och sedan var det bara att hugga in!
 
Mmmm..mums
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0