Min vecka på Retro/vintagehörnan

Jag är engagerad i en frivillig verksamhet i Kalmar Röda Korsets ungdomsförbund, det är en Retro/vintagehörnan på Mötesplatsen Kupan. Vi i gruppen har ansvar för ett hörn i secondhandbutiken där vi riktar in oss på retro-och vingatekläder och prylar som kan locka en yngre publik. Det är verkligen jätteroligt och inspirerande att vistas i secondhandmiljön och kunna frossa i alla fina prylar och kläder som vi får in och som vi säljer i "hörnan".
 
Vi har delat upp vårterminens veckor mellan oss i gruppen och denna veckan var det min ansvarsvecka, vilket innebär att det är jag som har det största ansvaret att gör det fint och fylla på i hörnan. Att arbeta där prövar verkligen min återhållsamhet, det är ju så mycket fint jag vill köpa, men det kan jag ju omöjligt göra, det håller inte ekonomin för och jag har heller inte plats för det i lägenheten!
 
Såhär ser det ut i hörnan denna veckan
 
 
Stolarna är min personliga favorit, sitsarna är så fina! Synd bara att jag inte har någonstans att ställa dem!
 
 
PS: är detta en verksamhet du vill engagera dig i, hör av dig till mig! kakan15@hotmail.com
 

Vägra TV:n

Igår var jag så trött på tv:n å inspirerad av min syster som lägger mycket pussel började jag lägga en gammal favorit. Självklart ett loppisfynd någonstans ifrån, de är de bästa pusslen! Jag fyllde lägenheten med ljud från Julia Adolfsson och den svenska versionen av "Les Misérables", hann lägga ramen och sortera alla pusselbitar, det tar sin lilla tid, men det är ju det som är meningen!
 
 
 
 
 

San Francisco och Hawaii

Underbara nyheter, den 13 maj flyger jag från Köpenhamn hela långa vägen till San Francisco för att hälsa på världens finaste SOFIA! Efter en vecka på Hawaii och några turistdagar i SF kommer vi att flyga hem tillsammans till Sverige igen! Kommer bli hur toppenbra som helst! Jag längtar verkligen och har redan börjat fundera på vad jag ska packa med mig!
 
Såhär smickrande snygga var vi engång! Förlåt Sofia..men nu när jag kommer till dig kan du nog förlåta mig för detta...

Antikrapport från Surfers Paradise, Australien del 2

Efterson jag råkade klicka publicera innan alla bilderna var upplagda får det bli en del två med resten!
 
Lite unika antikföremål just för Australien måste ju vara krokodilväskorna, det fanns några stycken..här e två.
 
Lite atikviteter från garnlandet Kina. Gissar att det är Kina snarare än Japan. Damerna ser inte ut som japanska geishor tycker jag.
 
Det var mycket fint som sagt
Dessa böcker är samlade tidskrifter, en för varje år, av en flick- respektive pojktidning.
 
En favorit bland många
 
Trött och full av intryck gick vi hem några timmar senare, det var verkligen en bra eftermiddag och kväll!

Antikrapport från Surfers Pradise, Austrailen

Under de tre veckor vi hängde i Australien hade vi den turen att i sista veckan upptäcka att det den sista helgen skulle hållas en antikmässa på kasinot fem minuter från vårt hotell1 Självklart gick dit, och det var helt fantasiskt. Massa saker, och hur mycket fint som helst. Har samlat ihop det bästa här nedan!
 
Jag börjar med en bild på denna fantastiska Barcelona fotöljen designad av Mies van der Rohe, och utställd för första gången i en av paveljongerna på Barcelona utställningen 1929.
 
Hade jag haft plats hade hemskt gärna plockat med mig dessa små söta hem.
 
Det fanns också en hel den fina smycken. På första bilder är det en massa tjusiga hattnålar.
 
De antika porslinet skiljer sig ganska mycket från de porslinet som anses antikt hemma. Storblommiga te muggar, sedan är det ölstop formade till byster på olika kändisar (dåtidens alltså) och tillsista en hel samling små "engelska" stugor.
 
Det fanns faktist lite svenska föremål på mässan. Svenskt glas från glasriket är ju stort, om inte större, utanför Sveriger gränser. Så vi såg både Boda glas och glas från Målerås glasbruk. Förvånad att det är en koala, nä?
 
Kobratelefonen är ju en svensk design det också

Idag blev det visst aldrig ljust ute...

…men det har inte gjort så mycket för min del. Har passat på å vara flitigalisa å fyllt frysen med matlådor samtidigt som jag har tittat ikapp på P3 Guldgalan. En mycket underhållande galan, synd bara att Laleh inte vann nått pris. Det är så många roliga galor på tv just nu. Ikväll är det Guldbaggegalan, för att lyxa till det kommer fina Johanna hit å tittar på den tillsammans med mig. Nästa vecka är det QX Galan, som för mig verkligen är grand finale på årets galamaraton.

 

Men för att komma till saken, jag tänkte ge er ett kaktips! I förra veckan tog jag på mig att baka till en aktivitet anordnad av RKUF Kalmar. Jag baka en av mina absoluta favoritkakor, Winerstänger. Den finns att hitta i SJU SORTERS KAKOR.

 
Visste ni att boken SJU SORTERS KAKOR är ett resultat av en kakbakningstävling som ICA-Kuriren höll 1945. Kring 8000 bidrag skickades in, å många hamnade i boken. Den duktiga människan som skickade in Winerstängerna hade verkligen huvudet på skaft. Mitt exemplar är min gammelmormor Astrids gamla som jag har fått ta över. Bara faktumet att min gamlemormor som aldrig bjöd på mindre än sju sorter, hur liten fikatillställningen än var räcker för att man ska bli sugen på att baka själv.
 
Jag tycker att recptet är så charmigt och för att ni också ska få uppleva det får ni receptet på bild, å ni måste verkligen testa att baka dem. Det är inte alls svårt, å de blir som sagt väldigt smarriga!
 
                         
 
 
Jag bakade faktist en sak till en passion och kokoskaka, de receptet hittade jag i Kladdkakor och annat gott.
 
 
När man pysslar i köket är det roligt att omge sig med fina saker, som den fina fågelbrickan från IKEA här ovan eller färgglada Margaretaskålar! Min största gula Margaretaskål köpte jag för fem kr (!!!) för att den hade en nagg, som man knappt ser. Det kallas fynd det!
 

 


Vinterljus, en gåva från himlen

Att komma tillbaka från ett land med stark sol och 40 graders värme till snö och iskyla är ganska speciellt...man tror att man håller på å dö de första dagarna, men sedan blr det som tur var bättre. Skiner solen ute blir det ännu lite lättare. Den stora omställningen har gjort att jag att återupptäckt det vackra i snön och vintersol och så här fint ljus var det hemma här om dagen. Underbart! 
 
 

Detta med att blogga,

har jag varit nyfikn på ganska länge, men det har pendlat fram och tillbaka, vad tycker jag egentligen om bloggandet? Ganska länge tänkte jag att jag inte ville blogga, hänga ut mig och mitt liv på det sättet, att skapa en fin yta på mitt liv som andra skulle läsa om. Sedan slutade jag skolan, och begreppet fritid fick helt plötsligt en innebörd när bergen av läxor och all skolstress försvann, och det blev väldigt tomt…bloggsuget växte sig starkare, jag tänkte ”jag väljer väl själv hur jag vill att mitt bloggande ska bli och hur jag ska se på det, huvudsaken är att jag har kul” men..

..jag har jobbat väldigt flitigt det senaste halvåret så hade av den anledningen, ingen ork eller lust till att dra igång. Startsträckan kändes lång, mest för att jag inte viste hur man gjorde…men helt plötsligt efter en veckas ledighet ville jag bara sätta igång, på stört! Detta resulterade i en sömnlös natt då idéer och inspiration bara flödade. Ett underbart uppvaknande för mig, dock inte lika uppskattat av min sovande sängkamrat…

Det hann inte bli mer än idéer för några dagar senare var resväskan fullpackad och jag lämnade landet för Surfers Paradise, Australien och var borta i tre veckor. Men nu är jag hemma igen, har kommit in i vardagslunket och är redo att ta tag i 2013, med en blogg som ny sysselsättning!

 

Jag heter Karin Engelholm. Jag jobbar som deltidsanställd i en mataffär, och på min fritid engagerar jag mig i Röda Korsets ungdomsförbud i Kalmar, både som styrelseledamot i styrelsen och som verksamhetsledare för en Retro/vintagehörna på Mötesplatsen Kupan. Resten av tiden går åt till alla nära å kära, och sånt som är kul att göra, typ gå på loppis och till sådant som är tråkigt, som att typ gå ut med sopporna. Nu ska bloggandet till i denna lilla lista, och jag kommer blogga för att jag är så sugen på att skriva igen (kallas skolabstinens tror jag), att skapa något och för att det vekar så jäkla roligt och inspirerande!

RSS 2.0