Annat som vi ALDRIG får glömma

 
Detta med tolerans och hur livsviktigt viktig den är och hur förödande det blir när den förloras finns det fler exempel på. Som vi också måste berätta om men som vi inte gör för att de ligger för nära i tid och för att de är en svårt konflikt att presentera då all fakta ännu inte kommit till ytan. Men vi måste göra något försök, det får inte utelämnas helt ur skolböcker och historia undervisning, det är dåligt!! Jag pratar om kriget i Bosnien som liksom förintelsen också ledde till etnisk resning.
 
Påsken 2013 åkte jag dig med Röda Korset i syfte ett lära sig om konflikten just därför att den är ett exempel på vad som händer när vi förlorar toleransen och medmänskligheten. Resan kallas för en "Toleransresa" och vi besökte en rad krigsskådeplatser. Krigets fasor är fortfarande väldigt påtagliga i Bosnien, landet är fyllt av sönderskjuta hus och det är så synd för Bosnien är ett fantastiskt vackert land!
 
 
Sarajevos röda rosor som markerar granatnedslag, granater skjutna under belägringen av staden.
 
 
En hemlig tunnel, byggd under belägringen av staden.
 

Begravningsplatsen efter det stora folkmordet i  Srebrenica 1995 då flera tusen människor dödades på bara några dagar BARA pga att de hade "fel" religion. Detta är bara en liten del av allt hemskt som går att bertätta om angående Bosnien. Men min poäng är; vi måste fortsätta eller kanske snarare börja tjata om det som hände i Bosnien för bara 20 år sedan liksom vi pratar om förintelsen! Någon gång lär mänskligheten sig kanske, men Bosnien är ett exempel på att vi inte hade lärt oss av förintelsen!   
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0